חגים ומועדי השנה

האם מותר לכבס בגדים במוצאי תשעה באב?

  • י' אב התשע"ט

שאלה

האם מותר לכבס בתשעה באב לפנות ערב. האם מותר לכבס כאשר הצום חל בעשירי באב. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

השנה שתשעה באב נדחה מותר לכל המנהגים לכבס בגדים מיד במוצאי תשעה באב.

מקורות: למנהג הספרדים מותר תמיד לכבס בגדים מיד במוצאי תשעה באב כמבואר בשלחן ערוך (סימן תקנא סעיף ד). וגם למנהג האשכנזים שמחמירים לא לכבס עד חצות היום של עשירי באב כמבואר במשנה ברורה (סימן תקנח סק"ג), מכל מקום בשנה זו שתשעה באב נדחה יכולים לכבס מיד במוצאי תשעה באב וכמבואר במשנה ברורה (שם סק"ד) לגבי תספורת. ע"ש. והוא הדין לענין כיבוס וכמו שכתב בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק טו סעיף יז).

בברכה,

הלל מאירס