חגים ומועדי השנה

חולה שאוכל בתשעה באב, האם אומר נחם בברכת המזון?

  • ד' אב התשע"ט

שאלה

אני מושתל כליה מזה כשנה מה הדין שלי לגבי הצום בתשעה באב שנה זו והאם אני אומר משהו בברכת המזון
בתודה ובהערכה בבקשה תשובה מהר כי התאריך מתקרב ובתקווה שזה ישאר תאריך עם חג ולא צום

תשובה

שלום רב,

אין לך לצום בתשעה באב. ומכל מקום ראוי לא לאכול ולשתות מעדנים אלא רק דברים בסיסיים הנצרכים לך (על פי שלחן ערוך סימן תקנד סעיף ה).

יש דעות שעליך לומר נחם בברכת המזון לפני ובנה ירושלים (רמ"א סימן תקנז על פי המשנה ברורה שם), ויש חולקים (משנה ברורה שם), ולמעשה שב ואל תעשה עדיף (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סוף סימן מ).

בעז"ה צום תשעה באב ועוד צומות יהפך לבית ישראל לששון ולשמחה ולמועדים טובים בב"א.

בברכה,

הלל מאירס