חגים ומועדי השנה

האם יש השנה שבוע שחל בו?

  • ג' אב התשע"ט

שאלה

האם השנה יש 'שבוע שחל בו' שאסור ללבוש בגד מכובס וכו' מכיוון שהשנה תשעה באב יוצא במוצ"ש? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין השנה שבוע שחל בו, ולכן מותר לספרדים להסתפר ולכבס עד תשעה באב (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף ד). אמנם בערב שבת חזון נכון להחמיר שלא להסתפר (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד רכד).

חשוב להדגיש שגם למנהג הספרדים המנהג להימנע מאכילת בשר לא תלוי בשבוע שחל בו, אלא נוהג מתחילת חודש אב (שם עמוד קסט), ולכן גם השנה שאין שבוע שחל בו צריכים להיזהר בזה.

בברכה,

הלל מאירס