חגים ומועדי השנה

האם מותר לתפור בגדים בתשעת הימים?

  • ג' אב התשע"ט

שאלה

מכיוון שהשנה חל תשעה באב ביום ראשון הבא הרי שלא חלים בשבוע זה דיני אבלות,
השאלה היא האם מותר לתפור, לתקן בגדים ואף לעשות יצירה בבגדים בשבוע זה.

תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

יש להחמיר שלא לתפור בגדים כבר מראש חודש אב, ואין זה תלוי בשבוע שחל בו תשעה באב. איסור זה הוא אפילו אם בדעתו להשתמש בבגדים רק אחרי תשעה באב (ראה שלחן ערוך סימן תקנא סעיף ז ומשנה ברורה ס"ק מט).

אמנם מותר לתקן בגדים שנקרעו, וכן מותר לתפור כפתור או טלאי על הבגד (נחמת ישראל פרק כב סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס