שבת

האם שמירת שבת לסירוגין שווה משהו?

  • א' אב התשע"ט

שאלה

היי, אני מגיעה מבית דתי אך האמונה אצלי כבר לא מה שהייתה ואני מגדירה עצמי כחילוניה.
בילדותי הייתי שומרת שבת באופן מלא, ובשנה האחרונה הפסקתי לחלוטין.
השאלה שלי היא כזו: אני יכולה לשמור שבת בפעמים מסוימות, כלומר שבת כן, שבת לא. או שתי שבתות לא ואז שבת אחת כן.
האם בכלל שווה לי לנסות?

תשובה

שלום וברכה

א. אם האמונה שלך ירדה כי יש לך שאלות וכדו' נשמח ללבן את כל השאלות שלך. תוכלי לכתוב לי את כל השאלות שלך ובעז"ה הכל יובן בס"ד.

ב. בוודאי שכל הימנעות מחטא היא מעלה גדולה מאוד ואין ספק שכדאי לך מאוד להשתדל לשמור שבת כפי יכלתך אף חלקית וכל הימנעות מכל מלאכה בשבת מביאה לךשכר גדול ומעלה גדולה.

ה' יתן לך את הכוחות להתחזק ולהבין את יסודות האמונה והתורה ותהיי מאושרת בדרכך בעז"ה.

הרבה הצלחה,