חגים ומועדי השנה

הזמנת ציוד לתינוק שטרם נולד בבין המצרים

  • כ"ה תמוז התשע"ט

שאלה

שלום, האם מותר להזמין ציוד לתינוק שעומד להיוולד בימים אלו-ימי בין המצרים? (עגלה, מיטה, מצעים וכו') ואם כן - להשאיר בחנות או שאפשר לקחת הביתה?
תודה

תשובה

שלום רב,

מותר להזמין ולאסוף את הציוד של התינוק לפני ראש חודש אב. לאחר מכן מותר רק אם אין לו ציוד אחר.

מקורות: כן כתב בספר נחמת ישראל (פרק ד סעיף ה ובהערה שם) בשם הגר"נ קרליץ שליט"א שמותר לקנות עגלה חדשה לתינוק עד ראש חודש אב, מכיוון שהברכה עליה היא הטוב והמטיב. ושם (פרק יג סעיף ט) הביא, שמי שאין לו בגדים וכגון תינוק שנולד עכשיו מותר לכולי עלמא לקנות לו בגדים חדשים בתשעת הימים.

בברכה,

הלל מאירס