חגים ומועדי השנה

קניית פיג’מה בבין המצרים

  • כ"ב תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבודו, אני יודעת שאסור לקנות בגדים בימים האלו, אך האם פיג'מה מותר לקנות?  במידה וצריך האם אפשר לחדש אותו בשבת? והאם לברך שהחיינו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לקנות בגדים חדשים עד ראש חודש אב. אמנם בגדים שמברכים עליהם שהחיינו טוב להחמיר לא לחדשם אלא רק בשבת (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יז ומשנה ברורה ס"ק צח).

ומעתה אם מדובר בפיג'מה שגורמת לך שמחת הלב, יש לברך עליה שהחיינו (אור לציון חלק ב' פרק מו סעיף ס), וטוב להחמיר לחדש אותה בשבת. ואם מדובר בפיג'מה שלא גורמת שמחת הלב, אין לברך שהחיינו, ותוכלי לחדש גם ביום חול עד ראש חודש אב.

בברכה,

הלל מאירס