תפילה וברכות

הכנת מנה חמה בשבת

  • י"ט תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי שתי שאלות מתחומים שונים:

1. ראיתי באחת מהתשובות שפרסמתם שניתן להכין מנה חמה מכלי שלישי או כלי שני ורק בתנאי שהרכיבים בושלו.
לא הבנתי מה הכוונה בכלי שני או שלישי?

2. כמו כן, אם לבשתי מספר פריטים חדשים האם מברכים על כל אחד או ברכה אחת על כולם?

כמו כן, ידוע לי שרצוי לחדש לכבוד שבת. האם ניתן לחדש ולברך אחרי כניסת שבת? (זאת לאחר הסרת תג מחיר ומדבקות כמובן).
אשמח להסבר מפורט או למקור הלכות בנוגע לתחום זה.

תודה רבה

ניתן לפרסם שאלותיי באתר (לא מצליחה לסמן זאת בטופס)

תשובה

שלום רב,

1. אם הרכיבים עברו תהליך בישול אין צורך בכלי שלישי. כלי שלישי נצרך כאשר הרכיבים לא עברו בישול קודם לכן.

המיחם הוא כלי ראשון, וכשאת מערה ממנו לתוך כוס - זהו כלי שני. וכשאת מערה ממנו לתוך כוס נוסף - זהו כלי שלישי.

ויש להדגיש שמנה חמה מסוג פירה אסור להכין כלל בשבת, משום איסור לש. והוא הדין לקוסקוס אם הופך לעיסה.

2. אם את לובשת אותם יחד באותו זמן יש לברך שהחיינו פעם אחת בלבד. ואם את לובשת אותם בזמנים אחרים יש לברך על כל אחד בנפרד שהחיינו.

3. אפשר לחדש ולברך אחרי כניסת שבת.

בברכה,

הלל מאירס