שבת

האם מותר לקלף מלפפון וגזר עם קולפן בשבת?

  • י"ט תמוז התשע"ט

שאלה

אשמח לדעת אם מותר בשבת לקלף בקולפן מלפפון וגזר? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

כיוון שהקליפה של המלפפון ראויה לאכילה, ורוב בני אדם אוכלים אותה, מותר לקלפה בשבת, אפילו עם מקלף. ואפילו אם עושה כן לצורך סעודה אחרת - מותר (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק ג סעיף לד, וחזון עובדיה שבת חלק ד' עמודים רלא-רלב).

אולם קליפה של גזר שרוב בני אדם אין אוכלים אותה, מותר להסירה רק בעזרת סכין שאינו מיוחד בשביל קילוף, וכן צריך להקפיד לעשות כן רק סמוך לסעודתו (ראה שמירת שבת כהלכתה שם סעיף לה).

בברכה,

הלל מאירס