זוגיות

כפרה

  • י"ט תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב
למרבה הצער נתקלי לאחרונה בנשים רבות אשר סיפרו שהן גרושות, אך למעשה בפועל הסתירו את העובדה שלא קיבלו גט.

ברצוני לדעת מה הדין לגבי גבר במצב כזה אם שכב עם אשת איש מבלי ידיעתו, כלומר כאשר האישה סיפרה לו שהיא רווקה/גרושה למרת שהיא עדין הייתה אשת איש

תשובה

שלום וברכה

חטאו חמור ביותר מאחר ובכל מקרה אסור לגבר לשכב עם גרושה ללא טהרה וחתונה ועל כן אף שהיא סיפרה לו על כך שיש לה גט זה לא התיר לו כלל להיות איתה.

ב. בכל מקרה חובה לבקש שתציג את הגט/ אישור של הרבנות לפני שמתחילי להיפגש עם גרושה למטרות נישואין בלבד.

כעת תקבל על עצמך לשמור על עצמך עד לחתונה וטהרה ותתרחק מכל חטא ותזכה לכפרה מושלמת בעז"ה.