תאריכי לידה עבריים לעומת לועזיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרבנים שמי ענת ותאריך הלידה העברי שלי הוא: .. והתאריך הלועזי הוא: .., אני גרושה ויש לי בת בשם מאיה שנולדה בתאריך: ...והלועזי. שאלתי היא: איך משפיע תאריך הלידה העברי שלנו לעומת הלועזי ומה אני יכולה לדעת עלי ועל ביתי מבחינת חיינו. והאם שמה של ביתי מסתדר עם לשון הקודש. אודה לכם מראש על תשובתכם ענת ומאיה

תשובה

שלום וברכה

הנה לדעת רוב החכמים אין לתאריך היהודי משמעות בענין המזל, אלא הכל נקבע כתאריך הלועזי אשר כוכבי השמיים קבועים כשנת החמה, ולא כשנת הלבנה. אך כל זה לעניין התכונות, אך לעניין קורות האדם, אין למזלות כל משמעות אצלינו היהודים אלא הכל נגזר בראש השנה עפ,י מעשי האדם בגילגול זה ובגילגולים קודמים. השם מאיה הוא שם מצויין ויש בו את שם ה` י-ה והדבר משפיע לטובה על נפש בתך היקרה, ובמיוחד הדבר ישפיע בשנה הבאה עלינו לטובה שבעז"ה תחגוג בתך את הבת מצווה שלה.

בברכת הצלחה רבה, ולרוב נחת - בנימין שמואלי