טלית בחלום, מה זה אומר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום חלמתי שבזמן התחלתי להתעטף בטלית (לקראת תפילת שחרית) אז מישהו ניגש אליי ואמר לי שאני לא מתעטף נכון. (הוא הסביר לי איך באמת צריך ע"י זה שהוא שינה פרט אחד אך במציאות לא כך ההלכה אלא כפי שאני התעטפתי כך ההלכה) וזה היה קצת מלחיץ וניראה לי שהקשבתי לו. החלום הופיע בשחרית. (כלומר כשהתעוררתי מהחלום זה היה בסביבות 7-8 בבוקר) אשמח לפירוש אם ישנו. תודה

תשובה

שלום

לפי המבואר בזוהר הקדוש פרשת שלח יוצא כי ראיית טלית עם ציציות בחלום הוא חלום קשה מאחר וכל הצבעים טובים לחלום חוץ מצבע התכלת. ובזמן הקדום היו מטילים תכלת בחוטי הציצית וזה מורה על דינים, וצריך להטיב את החלום. אולם כיום שהציציות כולם בצבע לבן, אזי אין בכך הוראה קשה, אלא אדרבא כולו חסד ורחמים.

בהצלחה - מנשה ישראל