חגים ומועדי השנה

האם מותר לילדים להסתפר בימי בין המצרים?

  • ט"ז תמוז התשע"ט

שאלה

האם מותר לילדים (שלא הגיעו לגיל בר/בת מצווה) להסתפר בימי בין המצרים? והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים? תודה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים אין לספר ילדים בשבוע שחל בו תשעה באב (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יד).

ולפי מנהג האשכנזים אין לספר ילדים כבר מי"ז בתמוז, ויש מקילים עד שבוע שחל בו תשעה באב (משנה ברורה שם ס"ק פב), ולמעשה נוהגים לכתחילה לא לספר אף ילדים קטנים מי"ז בתמוז, אבל לעת הצורך אפשר להקל עד שבוע שחל בו תשעה באב (שערי נחמה עמוד כד).

בברכה,

הלל מאירס