חלום על נחש מה זה אומר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעלי, איש מקסים לכל הדעות, אוהב לתת מעצמו ונהנה מהנתינה, מניח תפילין ובחור באמת מקסים עובד כעצמאי בעסק משפחתי עם אביו ואחיו הגדול מזה שנים הוא חולם על נחשים שהוא נילחם איתם לפעמים נושכים אותו לפעמים הוא ואחיו נלחמים עם נחשים. החלום נשאר איתו במשך כל היום ונותן לו תחושה קשה באותו יום. בבקשה עיזרו לנו בפיענוח החלום שפוקד אותו מזה כ- 5 שנים ולא מרפה! המון תודה

תשובה

שלום

אני פותר חלומות אלו בכיוון המשמח וכפי שלימדו חז"ל שחלומות על נחשים בהחלט מבשרים טוב, וכך אמרו חכמים בתלמוד (מסכת ברכות דף נז עמוד א): "תני תנא קמיה דרב ששת: הרואה נחש בחלום - פרנסתו מזומנת לו, נשכו - נכפלה לו". גם זה שבעלך ואחיו עובדים יחד לפרנסתם בעסק משותף, ושניהם נלחמים עם הנחשים בחלום, מקשר בין החלום לבין העיסוקים שלו בעבודה שמטרתם להצליח בעסק. רק שיזהר בעלך שלא יהרוג את הנחשים שהוא רואה בחלום, כמבואר בתלמוד שם.

בכל זאת אם לב בעלך אינו רגוע, אני מציע לו שיגש לבית הכנסת לתפילת שחרית, ובשעה שהכהנים מברכים ברכת כהנים יגיד תפילה זאת: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן:

בהצלחה – מנשה ישראל