הטבת חלום המשך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה בהמשך לשאלתי : אבי חלם לפנות בוקר שאני עומדת על ידו ולפתע נעלמת ואז הוא מוצא את עצמו מתעסק עם בשר הוא טוען שזה חלום מאוד מפחיד לדעתו רציתי לשאול מה פשר החלום --------------------------------------------אבי טוען שאמרו לו שבפרק הרואה בברכות - מי שראה בשר בחלום זה דבר גרוע האם כך זה אני רוצה לציין שמשבוע שעבר התחלתי לשמור שבת ומעוניינת להמשיך בזה , לאחרונה פיניתי את דירתי ששכרתי ועברתי להתגורר עם חברי בשנה האחרונה ( הצעד בא ממנו קשה היה לו עם החדירה לפרטיות שלו וזה היה בשבילו צעד ענק , הוא טוען שהוא רוצה להתחתן אבל לא מעוניין להיות בלחץ של זמן מדוייק ודעת הורי לא נוחה מהמעבר הנ"ל אודה לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

הנה האוכל מבשר השור בחלום, מתעשר, והואה קדירה בחלום סימן יפה היא, ואם מליאה הקדירה בשר אין זה סימן יפה, אך בשר סתם לא מבואר שם. והנה הפתרון שכתבתי אכו נכון הוא, כי מתקרבת את לרגע זה של הנישואין, אך מבואר במדרש שענין העריות, הוא מרומז ג"כ לבשר (מדרש וירא פ` יב`),

וכאן אכן יש ענין של עריות, שהלכת להתגורר עם חבירך בבית אחד ללא נישואין וטהרה, דבר שאסור בהחלט, גם אם כוותכם להנשא בהמשך, ומאחר שאת מתקרבת לבוראך, והתחלת לשמור שבת, דבר המקרב את האדם לבורא בצורה חזקה מאוד, כי שקולה שבת כנגד כל המצוות, וכל השומר שבת כהלכתו מוחלין לו על כל עוונותיו, ע"כ שלח לך הקב"ה תמרור אזהרה ע"ע אביך, שתשמרי מהדבר הזה, כי אינו רוצה בהיכשלך, קבלי את המסר שה` שולח לך.

בהצלחה, חזקי ואמצי ושבת שלום בנימין שמואלי