שבת

האם מותר להכין מנה חמה בשבת?

  • ד' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום הרב, האם מותר להכין מנה חמה בשבת או קוסקוס מוכן? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם המציאות היא שכל המרכיבים של המנה חמה עברו כבר תהליך בישול, מותר להכין בשבת.

ואם לא עברו תהליך בישול - לפי מנהג הספרדים מותר להכין בכלי שלישי או על ידי עירוי מכלי שני (על פי המבואר בשו"ת יביע אומר חלק ז' חלק אורח חיים סימן מ אות ג-ה. וכ"כ בנידון זה בשו"ת דברי בניהו חלק ו' סימן יט), ואצל הרבה מהאשכנזים נהוג להחמיר שלא להכין אפילו בכלי שלישי.

ומנה חמה מסוג "פירה" אין להכין בשבת משום איסור לש (וכ"כ בשו"ת דברי בניהו שם), והוא הדין לקוסקוס אם הופך לעיסה.

בברכה,

הלל מאירס