חברה והשקפה

שאלה לגבי עולם הבא לגבי ויוצאים בשאלה

  • כ"ט סיון התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שליט"א , שלום רב !

רציתי לשאול אותך לגבי אותם 'יוצאים בשאלה'
שגדלו בבית חרדי , אך חוו טראומות קשות בילדותם
וכן נכוו קשה מאנשים דתיים במהלך החיים,

אותם 'יוצאים בשאלה' מצד אחד יש בהם אמונה
תמימה בקב"ה , בתורה , בנביאים , ובמשיח צדקנו
ובתחיית המתים , והם יודעים שרק התורה היא
האמת היחידה בעולם.

אלא שהם כ"כ נכוו בחיים שלהם , והם פשוט מרגישים כ'צורך נפשי' 'לחזור בשאלה' (כחוויה
מתקנת על כל מה שעברו בחיים) , והחזרה בשאלה לא באה ממקום של למרוד חלילה בקב"ה, חלילה וחס.

השאלה שלי היא, אותם יוצאים בשאלה למעשה איבדו בכך שהם 'חזרו בשאלה' את העולם הבא שלהם?

האם הם עלולים לא לקום חס וחלילה בתחיית המתים , בגלל שהם חזרו בשאלה?

איך יתייחסו בשמיים לאותם 'חוזרים בשאלה' לאחר 120 שנה ?

והאם יש הבדל בין בחור שיצא בשאלה לבין בחורה? (כי בחור חייב בתפילין ובלימוד תורה , מה שאין כן אצל בחורה.)

תודה רבה לכבוד הרב!

תשובה

שלום וברכה

נשמות אלו רק בורא עולם ישפוט ואין לנו כל דרך לדעת את דינם של הבחורים שעזבו את דרך התורה עקב מה שהם עברו לפני כן.

אין כל ספק שהקב"ה לוקח הכל בחשבון ובוודאי אינו דומה מי שעובר עבירות להכעיס או לתיאבון או מי שעובר רק מחמת קושי נפשי.

אבל האדם מצידו צריך לנסות להיעזר באחרים כולל עזרה מקצועית כדי שלא להיכשל בעבירה. אל לו לסמוך שבורא עולם יבין אותו ויוותר לו. צריך לדעת שיש גם את הכלל שאין הקב"ה מביא ניסיון לאדם אם הוא אל יכול לעמוד בו. ושוב אנו בני האדם שלא עברנו את זה בוודאי אין לן לנו כל יכולת לדון את הבחורים האלו אולם הבחור עצמו צריך להתחזק מאוד בידיעה זו ולעשות הכל כדי שיצליח לעמוד בניסיון הקשה.

ה' יתן כוחות לכולם לשוב איליו ולעבדו באמת והשיב לב בנים על אבות.

בהצלחה,