מדוע עיבור הנחש 7 שנים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד מוכח מהפסוק".........ארור אתה מכל הבהמה ומכל חית השדה...." שהנחש יולד כל שבע שנים

תשובה

שלום

כך קבלו חז"ל שימי העיבור של הנחש נמשכים על פני שבע שנים. ונמצא לכך רמז בקללת הקב"ה לנחש, שאמר לו ארור אתה מכל הבהמה ומכל חית השדה, שלכאורה קשה להבין הרי מקסימום ימי העיבור של בהמה הוא שנה כימי העיבור של חמור.

וימי העיבור של חתול שהיא חיה הן רק 52 יום, ואם נתקלל הנחש להיות יותר גרוע מבהמה קל וחומר שהוא יהיה יותר גרוע ממצב של חיה, ולכן פירשו שהכוונה הוא כך: כמו שימי העיבור של החמור [364 ימים] הן כפול 7 מימי עיבור של חתול [52X7364], כך ימי העיבור של נחש יהיה כפול 7 מימי העיבור של חמור, ומכך התוצאה לשבע שנות עיבור. וכל זה מבואר בתלמוד (מסכת בכורות דף ח עמוד א).

בהצלחה - מנשה ישראל