חלום על תקרה שנופלת עלי, מה זה אומר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני מס` לילות חלמתי כי הבית שבו גדלתי בילדותי (כיום אני גרה בבית אחר) נהרס, התקרה נופלת והבית מתמוטט עלינו. התעוררתי מיד וראיתי שהשעה 05:15 בבוקר. לפני כחודש וחצי חלמתי חלום דומה ואז גם התקרה התמוטטה והבית נשרף. האם תוכלו לפרש לי את פשר החלום בתודה מראש רותם המבוהלת

תשובה

שלום

כך אמרו חז"ל במדרש (בראשית רבה פרשה פט) על הפסוק ונספר לו את חלומותינו וגו` ויהי כאשר פתר לנו כן היה. "אשה אחת באה אל רבי אליעזר ואמרה לו ראיתי בחלומי שתקרת הבית נופלת והבית נהרס, אמר לה: הפיתרון הוא, שתתעברי בקרוב בבן זכר [והפיתרון דומה לחלום בכך שבשעת הלידה, העובר צונח מביתו – הרחם, וכל מה שבתוכו, המעטפת שעטפה את העובר בפנים, נהרס], והלכה לביתה, וכך אכן היה, אחר זמן שוב באה אל רבי אליעזר ואמרה לו שחלמה בשנית החלום הנ"ל שהתקרה נופלת והבית נהרס, והשיב לה כנ"ל שהיא תתעבר שוב בבן זכר ותלד בשמחה, וכך אכן היה, אחר זמן ראתה את החלום הזה בשלישית ובאה שוב לרבי אליעזר,

אולם הוא לא היה אז בבית, לכן שאלה לתלמידיו שישבו שם שיפתרו לה את החלום שראתה שהבית נהרס והתקרה נופלת, השיבו לה התלמידים שכנראה בקרוב ימות בעלך ותקברי אותו, וכך אכן היה ל"ע, כשקרה הדבר והבעל נפטר שמע את רבי אליעזר את קולה כשהיא בוכה, ושאל אותה מה קרה, והיא השיבה לו את פתרון החלום שפתרו לה התלמידים, אמר רבי אליעזר לתלמידיו: `הרגתם איש`, וכי לא כתוב `ויהי כאשר פתר לנו כן היה`. אני בהחלט פותר לך את חלומך כפי שהורה רבי אליעזר שהחלום מבשר שתתעברי בבן זכר ותלדי בשעה טובה. אם את לא בגיל פריון, ישמש החלום כבשורה לנכדים ונינים מאירים בתורה ובמצוות וביראת שמים.

בכל זאת אציע לך ללכת לבית הכנסת ובשעה שהכהנים מברכים ברכת כהנים תגידי את את התפילה הזאת: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: בהצלחה – מנשה ישראל