שבת

עסקאות דרך אינטרנט

  • כ"ז סיון התשע"ט

שאלה

שלום!
היום יש שיטות רבות להרוויח כסף דרך אינטרנט:
שיווק פרסום
שיווק אינטרנט
EBAY
השקעות בפיתוח אפלקציה ובאתרים
וכדומה.

אשמח לדעת, איך אוכל בוודאות לדעת שהכסף הוא כשר?
כל מה שקשור לעידן אינטרנט הוא גם פעיל בשבת, ככה לפחות מה שאני מבין.

למשל, שמעתי שאסור לקחת כסף מאנשים שהם עובדים בשבת.

אשמח להסבר.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל חנות אינטרנטית שמיועדת בעיקר לגויים והיהודי לא עושה כלום בשבת אין איסור מעיקר הדין להחזיק את החנות פתוחה גם בשבת.

חנות בעברית שמיועדת בעיקר ליהודים יש לסגור בשבת. כמובן שאם יש אפשרות ראוי מאוד לסגור את האתר בשבת ולהשתמש בכל מיני פתרונות טכנולגיים שסוגרים את האתר בשבת.