מדוע נאסר לעשות קעקוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב החכם ותודה על התשובות הקודמות ואלה שבדרך. א. מדוע אסור שיהיה משהו קבוע בגוף (אם זה משנה אז קעקע של אותיות בעברית, לא איזה ציורים וכאלה) ואם אדם עשה כשהוא מת אז חותכים לו אותם ב. ראיתי אנשים שואלים בקשר לשמם הפרטי אז אם אפשר קצת ידע בקשר לשמי אני ישמח.

תשובה

שלום וברכה

האיסור הוא מפני הנאמר בויקרא פרק יט ) וְשֶׂרֶט לָנֶפֶשׁ לֹא תִתְּנוּ בִּבְשַׂרְכֶם וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם אֲנִי יְקֹוָק: והעושה כן ולא שב בתשובה יענש בידי ה` בדרך ה`, אך אין חותכים את ידו של המת טרם קבורתו. שמך טוב הוא עד למאוד, והנה אתה מאיר לכל הסובבים אותך, וה` יאיר פניו אליך, ובאור פניך נתת לנו תורת חיים וגו`.

בהצלחה בנימין שמואלי