שמיטה

שמירת מצוות שמיטה בעבודה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרה"ג שליט"א שלום: 1.ברצוני לדעת מהם החיובים של האישה בתפילת שחרית כלומר מה היא צריכה לקרוא מה היא מחוייבת כי אני בדרך כלל שאני רוצה להתפלל שחרים אני קוראת את כולה ולא תמיד אני יכולה בזה 2. אני עובדת עם ילדים ונוצר מצב שבגן לא מוכנים להשאיר את ירקות כלומר את שאריות של הירקות של השמיטה שירקבו הצעתי לעשות פח שמיטה מה עוד ניתן לעשות באם לא יסכימו לזה תודה רבה תזכו למצוות ומעשים טובים כל טוב

תשובה

שלום

העיקר הוא תפילת שמונה עשרה, וכפי הזמן שיש לך תוסיפי ותבוא עלייך הברכה. רק ירקות הקדושים בקדושת שמיטה יש להתנהג עמהם לפי `פח שמיטה`.

רוב הירקות בערים הגדולות הנמכרים בחניות בהשגחת כשרות, אינם קדושים בקדושת שביעית. בירקות קדושים בקדושת שביעית, אכן יש לנוהג על ידי פח שמיטה, ואני משער שהדבר מתקבל בהבנה, וזה גם מאוד יעניין את הילדים להשליך את שאריות הירקות לפח המיוחד. תבוא עלייך הברכה על מה שאת עושה - מנשה ישראל