נשים

האם מותר לבחורה לעבוד בחנות בגדים לא צנועים?

  • י"ב סיון התשע"ט

שאלה

שלום,

האם מותר לבחורה דתיה לעבוד בחנות בגדים לא של דתיות, הכוונה לא צנועים?
מתמקדת בסידור וקיפול הסחורה ולא במכירות.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין ניתן להקל בזה, ומכל מקום אין זה מן הראוי לבחורה לעבוד במקום כזה, ונכון שתעשה מאמץ למצוא עבודה אחרת במקום כשר.

מקורות: הרי גם אם אותה בחורה לא תעבוד שם ימצאו מישהי אחרת שתעשה את העבודה, ובאופן כזה לא שייך איסור תורה של לפני עיוור, כמבואר במסכת עבודה זרה (דף ו עמוד ב). ואמנם יש דעות שבכל זאת יש בזה איסור מדרבנן משום מסייע בידי עוברי עבירה, והרמ"א יורה דעה (סימן קנא סעיף א) כתב, שכל בעל נפש יחמיר לעצמו. ע"ש. מכל מקום כאן שהסיוע ניתן שלא בשעת העבירה, יש דעות בין גדולי הפוסקים (שו"ת בנין ציון סימן טו, ושו"ת כתב סופר חלק יורה דעה סימן פג) שאין בזה אפילו איסור מסייע מדרבנן, ובשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק אורח חיים סימן טו אות יד) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק כ"א (סימן יד אות ד) צירפו דעות אלו להקל בנידון שלהם שם. ע"ש. כל זה מעיקר הדין, אולם כאמור בוודאי שאין זה מן הראוי לעבוד במקום כזה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס