משמעות השם שילת ואופל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,ברצוני לשאול איך השם לבת "שילת" אני יודעת שזה לא שם מהתנ"ך אך יש לה משמעות (שיוויתי ה` לנגדי תמיד - ראשי תיבות של השם), האם השם הוא טוב אלו שמות ישנם טובים ויפים לבנות. איך השם אופל אודה לכם אם תחזירו לי תשובה..ליאורה

תשובה

שלום השם

שילת, אע"פ שהוא לא מוזכר בתנ"ך, הוא מוזכר בתלמוד הרבה פעמים בשמו של האמורא רבי שמואל בר `שילת`, והגאונים כתוב כי שילת אינו שם אביו של רבי שמואל, אלא שם אמו שהיתה אחותו של רבי חייא הגדול, ובספר פרי צדיק (פורים - אות ב) האריך בזה. רמז לדבר: הערך המספרי של `שילת` היא 740 כמו: `שם נשים`.

בהצלחה, ובברכה שאכן תקיים את פסוק שויתי ה` לנגדי תמיד, איזה אושר!!! – מנשה ישראל