פירושים מודרנים על התנ"ך

  • ח' סיון התשע"ט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בפירושים מודרניים על התנ"ך ובמיוחד בפירוש דעת מקרא במוסד הרב קוק. אני יודע שהוא בא מזרם של הציונות הדתית שאיננה כדרכנו אבל יצא לי ליפול עליו באחת הבתי כנסיות של השכונה שלי והתרשמתי מאוד מהבהירות של הפירושים. אני יודע שפה ושם הם מביאים עניינים של המחקר המודרני שלו לא התרגלנו מלידה, אבל לא נתקלתי עדיין בפירושים זרים לאמונתנו הצלולה.

רציתי לדעת את דעתכם על זה לפני שאקנה את כל הסט.

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אפשר ללמוד ספרי דעת מקרא, גם כדי לדעת מה להשיב לכופרים בענייני מדע, גיאוגרפיה וכדו', אך אין לסמוך בעיוורון. לזכור שכל הפירושים בערבון מוגבל, בפרט כשמצטטים מקורות יהודיים יש לעיין במקור ובהקשר המקורי. בקיצור, להיות ביקורתי.

בברכה,

דניאל בלס