שמיטה

שמירת שבת ושמיטה בגינה משותפת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד. שלום. אני מתגורר בבניין מגורים עם מספר דיירים, עם גינה משותפת של הבניין. לא כל הדיירים הם שומרי דת ומסורת ואף אחד הדיירים לפעמים מפעיל את הממטרות ביום שבת !! אני מעוניין מצד אחד לזכות בקיום מצוות השביעית, אך חושש מאוד ממעשים של השכנים שאינם בשליטתי. מה עלי לעשות בשנת השמיטה הבאה עלינו לטובה בע"ה מה עלי לעשות בשנה רגילה שהיא לא שמיטה בכבוד רב. מרדכי ארמן

תשובה

שלום וברכה

אם אתה חושב שבדרכי נועם תוכל להשפיע על השכנים שאינם שומרי תורה לבל יעבדו בגינה בשמיטה, עליך לעשות כן, ולשכנע אותם שלא יקרה כלום אם יתנהגו כדין.

אולם אם הדבר לא אפשרי, עליך להפקיר את חלקך בגינה, בפני שלשה אנשים, וכשאתה משלם את חלקך, עליך להגיד לוועד הבית שאתה נותן את התשלום רק בעד הדברים המותרים בשמיטה.

בהצלחה -מנשה ישראל