תפילה וברכות

ממתי מתחילים לומר "משיב הרוח"?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בתפילת 18 קוראים את ברכת הקיץ או החורף. כעת אנחנו בקיץ כידוע וצריך לעבור לברכת חורף מתישהו ואני אף פעם לא יודע מתי... האם תוכלו לומר לי מתי אני צריך לומר את ברכת החורף מתי עוברים מקיץ לחורף אני זוכר מחורף שעבר שקודם קוראים את ,"משיב הרוח ומוריד הגשם" ורק אחרי כמה ימים מתחילים לומר את ברכת החורף... אני חייב עזרה בזה . תודה !!!

תשובה

שלום וברכה

ביום שמחת תורה בתפילת מוסף, נתחיל לומר משיב הרוח ומוריד הגשם, אך ותן טל ומטר לברכה נתחיל רק בלילה שלפני ז` בחשוון.

בקיץ, ביום הראשון של פסח, בתפילת מוסף, נאמר מוריד הטל, ובמעריב של חול המועד, ביום הראשון של חוה"מ פסח, נפסיק לומר ותן טל ומטר,

בכבוד רב