חלום על רב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חלמתי אחרי הערב חג זה היה בשעות הבוקר שאני עם אבא שלי ומולנו יושב רב סביב שולחן גדול עגול לא ראיתי את הפנים של הרב אך ידעתי שזהו הרב על השולחן היתה צלחת לבנה שמלאה בהמון אגוזים שלמים שעליהם יש המון דבש ואני ואבא שלי עמדנו מול הרב ואכלנו מהצלחת עם מזלג אני זוכרת שהרב לא אמר דבר הוא ישב מולינו וליד אבא שלי עמד בנאדם שלא ראיתי את פניו וכנראה שהוא גם רצה לקבל ברכה מן הרב ומפני שנשארנו שם הוא אמר לאבי משהו כמו "אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" ואני זוכרת שמישהו התעצבן בחלום על אבא שלי ואני לא זוכרת אם זה היה הרב או הבנאדם שעמד לידו לאחר מכן חלמתי שלאבי יש תינוק ביד וראיתי שהעין של התינוק היתה כחולה כהה ודיברנו על כך שיקראו לא או שקוראים לו בן..ואני חושבת שהרב פירש זאת כאילו שהראשי תיבות זה בן נולד(ברצוני לציין שאמא שלי בהריון ולפני כשבועיים וחצי אבי הלך לרב שחלמתי עליו וביקש ממנו ברכה והוא אמר לו שב.ה יהיה בן זכר)... אשמח אם אקבל פירוש על החלום...תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

החלום נראה טוב מאוד ובעז"ה יהיה לכם שנה מתוקה אך כנראה יהיה עליכם להיאזר בסבלנות ובכל זאת כדי לחזק את החלום ולהמתיקו יש לעשות כעצת חז"ל וללכת לבית הכנסת [אפשר ביום הכיפורים הבא עלינו לטובה] ובשעה שהכהנים עולים לברך ברכת כהנים תאמרי את את התפילה הזאת: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְדֹוָד אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע.

וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי". בברכת צום קל בנימין שמואלי וללכת לבית הכנסת [אפשר ביום הכיפורים הבא עלינו לטובה] ובשעה שהכהנים עולים לברך ברכת כהנים תאמרי את את התפילה הזאת: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְדֹוָד אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי".

בברכת צום קל בנימין שמואלי