חברה והשקפה

מי חילק את התורה לפרשיות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום 1. מי חילק את התורה לפרשיות? מדוע? ומתי? 2. מי חילק את התנ"ך לפרקים ופסוקים? ומתי זה בוצע? והאם זה נכון שהנוצרים הם אלו שחילקו את התנ"ך לפרקים\פסוקים? כי אם כן אזי האם מבחינתנו אין משמעות לפסוקים כפי שהם חילקו?

תשובה

שלום וברכה

הפסוקים חולקו ע"י הקב"ה בשעת מתן תורה.

לענין הפרשיות:ישנם בתורה פרשיות שניתנו ג"כ למשה מסיני, והם מסומנים בחומש, באותיות `פ` `ס`. פ- פתוחה דהיינו שבספר התורה מסתיים פה פרק והשורה נשארת ריקה והקטע הבא מתחיל בשורה חדשה. ס- סתומה דהיינו שהקטע הבא מתחיל לאחר מרווח אך באותה שורה, והם אלו הנקראים פרשיות.

פרשת השבוע: חילקו חכמי ישראל בזמן בית שני, כשתיקנו לקרא בתורה מידי שבת ולסיים את התורה בכל שנה, חילקוהו לפרשיות כדי שיסיימו את התורה כל שנה, והיו מנהגים שנהגו לפרוס את קריאת התורה כולה על פני שלש שנים ולא בשנה אחת כפי המנהג שלנו.

הפרקים נעשו ע"י הנוצרים ואין להם כל משמעות.

בברכה