נשמה מעולם האצילות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום עליך רבי שני שאלות לי ואשמח מאוד אם יוכל כבודו להשיב: 1.מה זה אומר (לגבי דרך חייו של אדם מסויים) אם נשמתו היא מעולם האצילות האם הוא צריך לשמור את עצמו יותר האם הוא עלול להזיק יותר על ידי מעשים וכ"ו 2.באחד משיעורי מוסר על הזוהר נאמר כי רק נשמות הצדיקים הם מעולם האצילות ויש עליהם שמירה מיוחדת למנועם מחטא, האם הדבר נכון? אנה אשמח אם תוכל לפרט ולהרחיב בנושא אפילו ממקורות רלוונטיים לגבי שני השאלות כל טוב

תשובה

שלום

בוודאי צריך אדם ששורש נשמתו מן האצילות להיזהר יותר במעשיו מאחר וכך גילה האריז"ל (שער הגלגולים - הקדמה ו): "וצריך שתדע, כי כפי מעלת מקום נשמת האדם, כך חוזק וחומר פגימת חטאו, כי מי שיהיה לו נפש ממלכות דאצילות, יעלה פגמו עד שם, ויפגום בחלק שרשו אשר שם, ועל דרך זה בשאר הבחינות".

נשמות של צדיקים [ששורשם מאצילות - ונקראים מלאכים]שכבר השלימו עצמם בגלגול קודם, וחזרו לעולם בשל סיבה מיוחדת לצורך הדור או השלמת מעלה מופלגת וכדומה, אכן מובטחים שלא יבואו לידי חטא, כך פירש רבינו האריז"ל.

בהצלחה - מנשה ישראל