נשים

האם אני פוגם בברית?

  • ג' סיון התשע"ט

שאלה

שלום כבודו, אני בתהלכי התחזקות כבר כמה שנים, וברצוני לשאול שאלה שמציקה לי זה זמן רב, אני נשוי שומר שבת ומצוות ומתקרב לדת לאט אבל בטוח. אשתי חילונית, וזה זמן רב שבזמן ייחוד היא נוטלת גלולות, ביקשתי ממנה מספר פעמים שתפסיק אך היא לא מוכנה, אני מגיע לפורקן בתוכה, אך לאחר מעשה מרגיש לא טוב עם עצמי, שאילו פגמתי בברית, האם נכון הדבר ? מה הדין במקרה כזה בו אני מכוון למקום טהור יותר אך אשתי במקום אחר לגמרי? היא לא מוכנה לשמוע על התקרבות לדת בשלב זה אך היא כן הולכת למקווה טהרה ואנו שומרים נידה. האם הדין של מעשה זה כמו שלי הוא חילול \ פגם הברית ? אגב, אני משתדל שלא לריב איתה על הנושא כדי לשמור על שלום בית ! - ממתין לתשובתך - תודה רבה ישר כח !

תשובה

שלום וברכה

אין כל איסור לקיים יחסים עם מי שלוקחת גלולות ואין זה כלל זרע לבטלה ואין זה שום חילול ברית. מצווה לקיים יחסים עם אשתך כמקדם אף אם היא נוטלת גלולות. עליך להודות לבורא עולם שהיא טובלת לטהרתה ויש להכיר לה טובה על כך שהיא שומרת טהרה כראוי עבורך למרות שאינה מודעת למעלות הרוחניות הגדולות שבדבר ובודאי אין להרגיש רע לאחר קיום היחסים עם אשתך היקרה.

עלה והצלח והשם הטוב יפתח את לב אשתך לשמירת המצוות בעז"ה בבוא העת.

חג שמח,