זוגיות

האם גם לגבי זיווג נאמר שאין אדם נוגע במוכן לחבירו?

  • א' סיון התשע"ט

שאלה

כתוב אין אדם נוגע במוכן לחברו אפילו כמלוא נימה האם זה גם בבת זוג ולא צריך לדאוג? מה ששלי אני יקבל? תודה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון מה שכתוב במסכת יומא (דף לח עמוד ב) שאין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלא נימא, שייכים לגבי כל דבר, כולל זיווג. עם זאת מבואר במסכת מועד קטן (דף יח עמוד ב) שיש מציאות שאדם שמתפלל על זיווג מסוים, יכול לפעול לקבל זיווג שמיועד למישהו אחר. אמנם מבואר שם עוד שאין לנהוג להתפלל על זיווג מסוים. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס