חברה והשקפה

למה כשישנים לא מרגישים שהנשמה עולה למעלה?

  • כ"ו אייר התשע"ט

שאלה

למה כשישנים לא מרגישים שהנשמה עולה למעלה?

הרי אני אמור להרגיש בלילה שהנשמה שלי שם, כי אני עכשיו נחשב כמת, לא?

תשובה

שלום וברכה,

במהלך השינה המוח פעיל. אמרו חז"ל שאין מראים לאדם אלא מהרהורי לבו, ולכן אין חלום אמת בלי דברים בטלים. למרות השינה, הנשמה עדיין מחוברת למוח (חבל הכסף), ויכולתה לעלות לעולמות עליונים ולזכור מסרים שקיבלה - תלוי לחלוטין ברמתה הרוחנית.

אם רוחניותו של האדם גוברת על גופו החומרי - יזכור את השגות הנשמה, כך הנביאים קיבלו מסרים בשנתם. אך באופן הרגיל, הטבע מתגבר על האדם, כי המוח הנו חומרי וחולם חלומות דמיוניים במהלך השינה, כך שבאופן רגיל לא יזכור חוויות רוחניות מן הנשמה.

בברכה,

דניאל בלס