שבת

האם מותר לחלק לאנשים ברכה עם שם השם שייתכן מצב ובחוסר ידיעה יזרקו אותה לפח?

  • י"ט אייר התשע"ט

שאלה

שלום וברכה, ב"ה זיכה אותנו השם שהתחלנו לחלק נרות שבת לנשים יהודיות שאינם מכירות את ההלכות וביחד עם הנרות צרפנו את ברכת ההדלקה עם שם השם (שייתכן ואין להן \אינן מכירות את הברכה) והבנו שיש בזה בעיה שמא יזרקו זאת לפח מחוסר ידיעה ,האם להפסיק לחלק להם את הברכה, ואפילו אם יש מצב שהם לא יברכו ללא הצרוף דף הברכה?, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לתת להם את הנרות עם הברכה.

עדיף לא לכתוב את שם השם במפורש אלא לכתוב ברוך אתה השם.