תפילה וברכות

אפשר לומר קריאת שמע על המיטה מחוץ לחדר השינה?

  • י"א אייר התשע"ט

שאלה

כבוד הרב,
קריאת שמע שעל המיטה האם ניתן לאומרה כולה בעמידה?
והאם ניתן לומר קריאת שמע שעל המיטה סמוך למיטה ולא על המיטה? במידה שאין חובה על המיטה, האם במקרה שאני נמצא בישיבה ונמצאים איתי עוד אנשים בחדר וקריאתי תפריע לשנתם ונוכחותם תפריע לריכוזי אפשר לקרוא מחוץ לחדר (שלא על יד המיטה)? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אפשר לומר את כל נוסח ק"ש על המיטה בעמידה (משנה ברורה סימן רלט סק"ו).

3. אפשר לומר ק"ש על מיטה גם בסמוך למיטה. אמנם יש עדיפות במידת האפשר לקרותה בחדר שישן בו (מקור חיים סימן רלט סעיף א ד"ה סמוך). ובמקרה שזה יפריע לאחרים כמובן שאין להחמיר בזה.

בברכה,

הלל מאירס