שו"ת ספירת העומר

אבילות על השואה

  • ט' אייר התשע"ט

שאלה

שלום. חשבתי בזמן האחרון.. איך זה שעל ששת מיליון היהודים שנרצחו בשואה אנחנו מתאבלים יום אחד ועל עשרים וארבעה אלף תלמידי רבי עקיבא אנו מתאבלים שבעה שבועות?.. אשמח לתשובה בעניין. תודה!

תשובה

שלום וברכה

א. אין מוסיפים ימי אבילות בעמינו.

ב. השואה התרחשה במשך כל השנה ואם נתאבל בזמן ההתרחשות נהיה כל ימינו באבלות.

ג. הסיבה לאבל בימי העומר אינה על פטירת 24 אלף נשים אלא על פטירת 24 אלף גדולי הדור שהיו אמורם להיות גדולי הדור הבא ונפטרו כולם והיה העולם שמם.