תפילה וברכות

האם מברכים על תרופה?

  • א' אייר התשע"ט

שאלה

האם מברכים על תרופה שהכל נהיה בדברו? תודה

תשובה

שלום רב,

אם יש בתרופה טעם טוב יש לברך עליה שהכל, ואם אין בה טעם טוב אין לברך כלל.

מקורות: על פי מה שכתב השלחן ערוך (סימן רד סעיף ח) כל האוכלין והמשקין שאדם אוכל ושותה לרפואה אם טעמם טוב והחיך נהנה מהם מברך עליהם תחלה וסוף. וכתב המשנה ברורה (ס"ק מג) אם טעמם טוב - רצה לומר, אף על פי שאינו תאב להם כלל ואינו אוכלם אלא מחמת אונס חליו כיון שעכ"פ החיך נהנה מהם. וכן הובא בספר אשרי האיש חלק א' (פרק לו סעיף סח) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, תרופה, שיש בה רק מעט מתיקות, ואלמלא היה נזקק לתרופה לא היה אוכלה, יש לברך עליה מכיוון שנהנה. וכן פסק בחזון עובדיה ברכות (עמוד קנט) שיש לברך על סירופ מתוק ששותה לשם רפואה.

בברכה,

הלל מאירס