חגים ומועדי השנה

האם מותר למדוד בגדים חדשים בספירת העומר?

  • כ"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום וברכה!

האם מותר למדוד בגדים בספירת העומר? אני קונה בגדים מאתרים בחו"ל וכשמקבלת חבילה אני קודם כל מודדת בגדים ובודקת האם בגדים מתאימים לי (לפעמים יש בגדים שלא מתאימים לי ואני שולחת אותם בחזרה לחנות).

האם אפשר למדוד בגדים חדשים בספירת העומר? וללבוש ולברך בל"ג בעומר?

בתודה ובברכה!

תשובה

שלום רב,

בעיקרון אין איסור לחדש בגדים בעומר, אלא שטוב ממידת חסידות להימנע מחידוש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו, וכשיש צורך כדאי להדר לחדש אותם בשבת, אולם כשמדובר רק במדידת בגדים, הרי אין ברכת שהחיינו, ולכן אין מידת חסידות להימנע.

גם לנוהגים במידת חסידות הנ"ל מותר ללבוש בגדים חדשים בל"ג בעומר ולברך עליהם (לקט יושר חלק אורח חיים עמודים 97-98).

בברכה,

הלל מאירס