אני בהליכי גירושין, האם מותר לי לפנות לבית משפט?

  • כ"ו ניסן התשע"ט

שאלה

אני בהליכי גירושין ורציתי לדעת האם מותר לי לפנות לבית משפט רגיל או לפנות לבית דין רבני. מודה לכם

תשובה

שלום רב,

אין שום היתר לפנות לבית משפט ויש לפנות רק לבי"ד הדן על פי חוקי התורה.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך חושן משפט (סימן כו סעיף א) שאסור לדון בערכאות של גויים, וכל הבא לדון בפניהם הרי זה רשע וכאילו חירף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו ע"ה. וכתב בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן סה) שאין כל הבדל בזה בין כשהשופטים גויים לבין כשהשופטים יהודים הדנים על פי חוקות הגויים. ע"ש.

בשורות טובות,

הלל מאירס