מה מסמל נחש בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"סד שלום רב, לפני כמה חודשים התחתנתי אני ובעליעברנו לגור בביתי שבמושב. כל כמה זמן משהו לא בסדר בבית, (אין מספיק מקום, חרקים, השעון שבת הפסיק לעבוד..) והיום בעלי מצא נחש בטלית! לאחר זמן מה הצלחנו להוציאו מהבית, אבל רצינו לשאול אם ידוע מה זה אומר נחש בבית ובמיוחד בטלית... בתודה רבה מראש.

תשובה

שלום

זה הזכיר לי הסיפור המוזכר בתלמוד (עירובין נד ב) על תנא קדוש שהיה שקוע בעבודתו בהקב"ה עד שהיה שוגה בו תמיד, והיה כמשתגע אחריה ברוב אהבתו.

"אמרו עליו על רבי רבי אלעזר] בן פדת שהיה יושב ועוסק בתורה בשוק התחתון של ציפורי, וטליתו מוטל בשוק העליון של ציפורי, אמר רבי יצחק בן אלעזר פעם אחת בא אדם ליטלו ומצא בו נחש".

אולם למעשה, הייתי מציע לבדוק את מזוזות הבית, על ידי בודק מומחה, עצם הבדיקה והקביעה מחדש, אף אם לא נמצא שום פסול, מחזקת את ההגנה על הבית, [ויש קשר בין הגנת המזוזה למציאות נחשים כמבואר בספר מעולפת ספירים]. בהצלחה ובמזל טוב - מנשה ישראל