שו"ת חול המועד

טיולים בחוה"מ שגורמים מחלוקת לשלום בית

  • י"ח ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב.אני בטוחה שישנם עוד נשים שנמצאות במצב הבעייתי הזה וגם הן אולי חושבות שהבעיה איתן כעת..כל פעם שרוצים לטייל הגבר והבנים רוצים טיול לנחל/ים/מעיין מקומות שמראש תמיד תמיד ברובן הגדול יש בעיות צניעות וזה מאד מעציב אותי כל פעם.. שכל פעם אני צריכה לחזור ולומר זאת במקום שזה יבוא מהמקום שלו שאוקי אנחנו כעת שומרים תורה ומצוות ולא מתאים ללכת למקומות כאלו וזה ממש כל פעם גורם לריב חדש גם מאד מעציב אותי שיוצא מהעניין שאני זאת שלא בסדר כי אני זאת שצריכה לומר שלא ואז גם יוצא מצב שבו לא אומרים אבל אני מרגישה שיוצא שהבנים פשוט שונאים את זה שאני כאילו זאת שלא מרשה ...וגם אם היו פעמים שהייתי פשוט מחליטה שדי אני לא אומרת כלום אז היינו מגיעים כמובן ישר למצב לא נעים שבו אנחנו באמצע מעיין ופתאום מגיעות מלא נשים שפשוט ישר מורידות את רוב הביגוד ...
אני מגיעה למצב שאני פשוט בתוכי יודעת את האמת שזה משהו שאני כן צריכה לתחום אותו ומצד שני אני חושבת שאולי אני זו שצריכה טיפול כי אולי באמת לרוב הנשים לא אכפת ורק לי ...כמובן אני לא צריכה להוסיף שכרגע אני פשוט בחדר קוראת תהילים שירחם השם ויגאל אותנו מכל המצרים הללו למה בחג צריך עצבות ומחלוקות בכלל ....

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך שקשה עד בלתי אפשרי ללכת לטייל ברוב המקומות בארץ בימי חול המועד עקב הפריצות הגואה ה' ישמור.

ראוי מאוד להודיע לפני החג שבחג לא נלך לשום מקום שיש בו חשש פריצות ורק אם יהיו רעיונות של מקומות צנועים נוכל ללכת. כאשר הדבריםידועים וברורים מראש אין אכזבות ואין כעסים.

כמו כן יש לתת להם טיול מהנה אחרי החג כאשר האתרים הופכים להיות שוממים בעז"ה.

בהצלחה רבה,