חגים ומועדי השנה

האם מותר לכבס בגדי תינוקות בחול המועד?

  • י"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
איסור כיבוס בחול המועד - מה לגבי בגדי תינוקות?

תודה מראש

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר לכבס בגדים של ילדים קטנים בחול המועד כיוון שדרכם להתלכלך תמיד (שלחן ערוך סימן תקלד סעיף א ומשנה ברורה סק"ז), ומכל מקום אין לכבס אלא רק אחד אחד מה שנחוץ לו ביותר (רמ"א שם).

אמנם בגדי תינוקות שמשתינים בהם מותר לכבס מהם אפילו כמה בבת אחת מפני שצריכים להרבה מהם בכל שעה (רמ"א שם).

ואם מכבס במכונת כביסה מותר לכבס אפילו בגדים של ילדים קטנים הרבה בבת אחת כל שהם לצורך המועד (שו"ת מנחת יצחק חלק ח' סימן נ אות ב, וחזון עובדיה יום טוב עמוד קצח).

בברכה,

הלל מאירס