ביטול השבעה בגלל חול המועד פסח

  • ט"ז ניסן התשע"ט

שאלה

חמותי היקרה נפטרה בערב חג הפסח. ההלויה היתה בצהריים, המשפחה ישבו כמה דקות בבית עלמין וקמו.
רציתי לשאול מדוע מבטלים את השבעה?
האם זה יותר טוב לנפטר שלא יושבים עליו שבעה? או שזה יותר טוב למשפחה?
הרי המשפחה צריכה את השבעה כדי לעכל את האבל ועכשיו הם ממש לא מוצאים את עצמם ומתקשים לחזור לשגרה.
תודה מראש על התשובה!

תשובה

שלום וברכה

עיקר מטרת השבעה היא לטובת הנשמה. הנשמה נפטרת מכל הדינים כאשר מיע הרגל ולכן אין כבר צורך לשבת עליה שבעה.