שו"ת פסח

מצות תימניות והבטחת אריז"ל

  • י"ג ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב. לקראת הפסח אני רוצה מאוד להיזהר ממשהו חמץ ולצאת ידי כל הדעות, כדי לזכות בהבטחת אריז"ל שלא לחטוא כל השנה.
1) האם ההבטחה כפשוטו ממש? סיעתא דשמיא שלא לחטוא כל השנה?
2) האם ראוי להיזהר גם ממנהגים שפשטו רק בחלק מישראל, ולא נחשבים עכ"פ חמץ לאף דעה?
3) אני תימני ונהגתי עד עכשיו לאכול מצות תימניות רכות. האם יש דעה שהן אסורות בפסח?
בתודה מראש, התשובה כמובן חשובה לי לפני החג. חג שמח

תשובה

שלום וברכה

1. אכן.

2. כל אחד ינהג כמנהג אבותיו.

3. אין כל נפק"מ אם יש דעות אחרות בעניין. ברור שעליך לאכול כמנהג אבותיך ותזכה לכל הברכות ולשמירה מעולה מחטא כל השנה.