שו"ת פסח

מכירת חמץ גמור - שלום בית

  • י' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום,
פסח מתקרב וצריך לזרוק/למכור את כל החמץ שיש בבית.
יש לי הרבה דברים שהם לא כשרים לפסח והם חדשים עוד לא נפתחו .
אני רוצה לזרוק את הכל בכדי שהבית יהיה כשר לפסח.
בן הזוג שלי פחות מחמיר ממני וטוען שאין מה לזרוק את החמץ הגמור אלא לשים בצד או במקום שלא נדע או ניראה.
חשוב לי מאוד שהבית יהיה כשר והכל יהיה לפי הצורך, אך אני רוצה גם שלום בית .
מה עלי לעשות?

תשובה

לכבוד השואל,

יש לשים את כל החמץ בארון סגור ולרשום פתק על הדלת "מכור לגוי", וללכת לרב השכונה למכור את המוצרי חמץ שיש לכם.

אין חיוב לבער את החמץ הגמור אלא לדעת הגאון מווילנא ז"ל; אך מעיקר הדין מותר למכור אפילו חמץ גמור לגוי.

לכן, לצורך שלום בית אין לך להחמיר בדבר.

בברכה,

רב נחום