האם מותר לי להתפלל במניין ספרדי עם סידור תימני

  • ז' ניסן התשע"ט

שאלה

כבוד הרב, האם מותר לי כאשר אני מתפלל במניין ספרדי להשתמש בסידור תימני שהנוסח בו שונה מעט?
שאלה נוספת, אני ספרדי מצד אבא ותימני מצד אמא
סבי מצד אמא היה כהן, בנו בכורו נפטר מהעולם ובנו השני מרוחק מהדת. אימי היחידה מהילדים של סבי וסבתי שהתחתנה וכתוצאה מכך אני היחידי שיכול להמשיך את מסורת סבי, מצד אבא יש עוד בני דודים.
אני מרגיש שעצם בחירתי להמשיך מסורת תימן מצד סבי גרמה למימוש גדול יותר שלי, שכן לצערינו רוב הנערים ממוצא ספרד אינם ממשיכים לקרוא בבית הכנסת לאחר בר המצווה, ואני בבית הכנסת התימני קורא אונקלוס כל שבת וגם כל חודש עולה לתורה.
השאלה היא כיצד עליי לנהוג ביום יום: כפסיקות של יוצאי תימן או לפי פסיקות הספרדים? כיצד עליי יהיה לנהוג כאשר אקים משפחה בעתיד לפי מנהגי ספרד או מנהגי תימן?

תשובה

שלום וברכה

מותר להשתמש בבית כנסת תימני בסידור התימני

ההלכות שלך הם כפי הפסיקה הספרדית כאביך.