האם מדבקה חוצצת בטבילת כלים?

  • ה' ניסן התשע"ט

שאלה

טבל את הכלי אח"כ ראה שיש מדבקה הוריד את המדבקה האם צריך לברך בטבילה השנייה. תודה

תשובה

שלום רב,

אם מדובר במדבקה שנמצאת רק על מיעוט משטח הכלי, ואתה לא מקפיד אם המדבקה נשארת על הכלי, וכן דרך העולם שלא להקפיד על כך, היא לא נחשבת חציצה, וצורך להטביל את הכלי בשנית.

אולם אם המדבקה נמצאת על רוב שטח הכלי, או שאתה מקפיד אם המדבקה נשארת על הכלי, או שדרך העולם להקפיד על כך, היא נחשבת חציצה, ויש להטביל את הכלי בשנית (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן קכ סעיף יג, וסימן רב סעיף ב, וט"ז סק"א, וערוך השלחן סעיף ג).

ואם הסחת דעתך מהברכה על הטבילה - יש לברך בשנית לפני הטבילה השנייה.

בברכה,

הלל מאירס