שו"ת פסח

שהייהיה בבית חמץ בפסח

  • ה' ניסן התשע"ט

שאלה

היי,
אני גרה אצל חמותי ב3 חודשים האחרונים. הם חילוניים, ולא מקפידים על ניקיון החמץ ומשאירים אותו בארונות המטבח. גם לדעתי לא מבוצע ניקיון התנור והגעלת השיש והכיריים. אך כן עושים מכירת חמץ. את ערב החג אנו נעביר אצל משפחתי אך האם מותר לי להיות בבית חמותי בשבוע של חול המועד. האם זה בסדר לאכול בחד פעמי מאכלים קלים ללא בישול או על האש..

תשובה

שלום וברכה

מאחר והם מוכרים את החמץ ראוי לשכנע אותם רק לסמן את הארונות של החמץ שהם מכורים לנכרי.

מותר לך לשהות בביתם ויש לך לדוק את חדרך מחמץ.

כמבון שיש לאכול רק דברים שהם בוודאי כשרים לפסח.

בהצלחה,