מדע אסור לאכול בשר עם חלב

  • ד' ניסן התשע"ט

שאלה

היי הרב רציתי לדעת מדוע אסור לאכול בשר עם חלב?

תשובה

שלום וברכה,

זו מצווה שיש בה סודות הנוגעים לנפש. אך באופן הפשט, המצווה מייצגת חשיבות כלפי הבריאה.

הגדי (וולד הבהמה) עשוי בשר.

החלב - הוא חלב האם שנועד להניק את הוולד.

בשר וחלב מייצגים שתי מחלקות שנועדו בטבעם להאכיל זה את זה - החלב נועד עבור הוולד, לכן יש דרישה להפרידם כדי למנוע מידת האכזריות. דין דומה לכך בתורה: "ושור או שה, אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד" (ויקרא כב, כח). וגם מצוות שילוח הקן: ""והאם רבצת על האפרוחים או על הביצים לא תקח האם על הבנים. שלח תשלח את האם ואת הבנים תקח לך" (דברים כב, ו-ז).

י אנו יודעים שטבעה של אמא להניק את התינוקות שהיא ילדה. כך גם בטבע הבהמות מניקות את הוולדים שלהם. אנו למדים שהחלב נועד כדי להאכיל את הצאצאים, החלב נועד עבור החי, והיא מבטאת את הקשר שבין האם לילדיה. לכן קיימת מידת אכזריות לבשל ולאכול בשר בחלב.

לעומת זאת התרנגולת אינה מניקה את צאצאיה ולא מאכילה אותם במזון מיוחד, כך שהביצים אינה מייצגים את הקשר המיוחד והטבעי שבין האם לילדיה - לכן מותר לאכול ביצים עם בשר.

בעומק המצווה יש סודות קבלה, הנוגעים להשפעה על נפש האדם בהפרדת המאכלות שחלקם מייצגים דין וחלקם רחמים, והשפע שהוא מושך באמצעותם מעולמות עליונים.

בברכה,

דניאל בלס