האם מותר לי להצביע במקום אחי התאום?

  • ג' ניסן התשע"ט

שאלה

אנחנו גרים באשדוד ואחי התאום נמצא באוניברסיטה בחיפה.
רצינו שבמקום שיטרח לבוא עד לאשדוד ובחזרה אני פשוט אלך לקלפי במקומו בלי שישימו לב ואצביע למה שירצה.
האם מותר לי או שיש בזה גזל דעת (כלפי האחראי בקלפיות)?

תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

אסור בהחלט.

ויש בנותן טעם להביא מה שכתב חבר הכנסת לשעבר הרב שלמה לורנץ זצ"ל בספר במחיצתם חלק א' (עמודים 358-359): כאשר החליט מרן (הרב שך זצ"ל) בשנת תשמ"ח להקים את תנועת דגל התורה, ידע מה עומד על כף המאזניים. הסיכוי לזכות בנציגות בכנסת, וממילא גם בכח השפעה ציבורי, היה מוטל בספק גדול, וכל קול היה עלול להכריע. מרן השקיע במערכה זו כח על-אנושי, הוא דירבן ללא הפסק את העסקנים, בהדגישו שאפילו קול בודד חשוב ועשוי להיות מכריע.

סיפר לי אחד מנאמני מרן, אשר היה בזמנו ראש כולל במוסדות סאטמר, הוא שאל את מרן מה עליו לעשות. האם בפעם הזאת, שכבוד התורה מונח על כף המאזניים, ילך להצביע למרות שייכותו לסאטמר, המחייבת אותו לא להצביע, אם לאו. מרן ענה ללא היסוס: "אל תלך!"

המשיך השואל ושאל, אולי ימסור את תעודת הזהות שלו לאחד ממכריו, כדי שהקול לא ילך לאיבוד... אך מרן ענה לו: "חס ושלום! אין היתר לשקר ולזייף, גם אם הקול הזה הוא המכריע".

בברכה,

הלל מאירס